Over Chocolin

Het verhaal van Chocolaterie Chocolin

Soms zijn er van die momenten dat je precies weet wat je wilt gaan doen. Dat moment kwam voor Linda tijdens het eierkoek schrapen van de bakplaat voor de banketbakkersopleiding. Misschien niet het leukste klusje, maar achteraf wel inspirerend? Want tijdens dit moment wist ze het zeker: “Ik wil chocolade maken en ooit begin ik een chocoladewinkeltje!” Het idee kwam terecht in de agenda op 7 april 2009, met als geheugensteuntje een kleine tekening van een gloeilampje. In de afgelopen jaren is Linda blijven ontwikkelen tijdens stages en door verschillende werkervaringen bij chocolatiers. Uiteindelijk werden de plannen en het idee voor een eigen chocolaterie steeds concreter en vanaf 1 september 2021 opende Chocolin haar deuren in Oud-Beijerland in de regio Hoeksche Waard.

Over de winkel

Chocolin vind je in Oud-Beijerland in de buurt van Rotterdam en Dordrecht. Wanneer je onze chocoladewinkel binnenloopt, ontdek je de beste ambachtelijke chocolade en wordt iedereen een chocoladeliefhebber (dat kan niet anders).

Het assortiment bestaat uit verschillende producten zoals handgemaakte bonbons, handgemaakte chocoladerepen en nog veel meer unieke en verrassende producten. Het is ook mogelijk om bij ons chocolade online te bestellen voor bijvoorbeeld zakelijke relaties, personeel of andere bijzondere momenten. Wat dacht je van een heerlijke chocoladeletter voor Sinterklaas, een kerstpakket van luxe chocolade of een Paashaas van chocolade die waarschijnlijk Pasen niet overleefd? Chocolin is de lekkerste chocolaterie in Zuid-Holland.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Loop dan even binnen of neem dan contact op met Chocolin. Wij staan voor je klaar en kunnen echt overal chocola van maken!

Over de eerlijke chocolade van Chocolin

Wij vinden duurzaamheid en eerlijke chocolade belangrijk. Daarom werken wij samen met onze leverancier Callebaut. Hierdoor dragen wij bij aan het Cocoa Horizons programma waarin landbouwers training krijgen en boeren tot experts kunnen uitgroeien. Zo krijgen zij kans op een beter leven door cocaoteelt. Hieronder leggen wij in het kort uit wat dit nog meer betekent:

Zo helpt Callebaut de cacaoboeren

  • De chocolade wordt zo rechtstreeks mogelijk gekocht
  • De chocolade helpt jonge boeren om ondernemers te worden
  • De chocolade helpt vrouwelijke boeren door trainingsprogramma’s
  • De chocolade geeft cacaoboeren de mogelijkheid om experts te worden

Over de cacao

  • De chocolade is gemaakt met duurzame cacao
  • Voor elke zak cacaobonen die Callebaut koopt, investeren zij terug in training en coaching van de boeren
  • Een gedeelte van de opbrengst van de chocolade gaat terug naar de boeren